Om kambo

Kambo er et sekret fra frosken Phyllomedusa bicolor som har sitt naturlige habitat i øvre Amazonas. Idag brukes kambo for (eller mot) et stort spekter av tilstander på fysisk, psykisk, emosjonelt og spirituelt plan.

Kambo er en av de sterkeste betennelseshemmende, antibiotiske, antimikrobiske og anestetiske substanser som vi kjenner til. På et emosjonelt plan, brukes kambo til å overkomme vanskeligheter og frigjøre blokkeringer som hindrer en naturlig flyt av energi (denne «mentale tåken» kalles panema blant urbefolkninger i Amazonas).

Kambo inneholder mange interessante og unike bioaktive peptider og nevropeptider som gjør at kroppens cellereseptorer gjenkjenner sekretet, imotsetning til en fremmed substans. Nevropeptider produseres i hjernen, og hjelper i kommunikasjonen mellom nerveceller. Et annet peptid i kambo; dermaseptin B2 – er i søkelyset i sammenheng med dets effektivitet mot kreftceller. Noen av peptidene har blitt syntetisert, og det finnes mange patenter tilgjengelig, men ingen har klart å reprodusere samme effekt som ved en tradisjonell kambo-behandling. I tillegg til peptider, finnes det også en cocktail av aminer, proteiner, steroider og alkaloider i kambo.

Sekretets sammensetning er bl.a. avhengig av froskens kosthold og miljø. Frosker som holdes i fangenskap i laboratorier, vil eksempelvis ikke lage sekretet.