Behandlingen

Kambo blir administrert via små hull i epidermis (overhuden), og bruker lymfesystemet som transportmåte. Hullene blir brent med en pinne, og gir ikke blødning siden dette kun er hudens øverste lag. Punktene blir forsvarlig tatt hånd om i etterkant av behandlingen med drageblod (Croton lechleri) for å unngå infeksjoner og fremme healingsprosessen.

Før selve kamboen settes på vil klienten drikke 2-3 liter vann for å fasilitere prosessen med å kaste opp. Kort tid etter at kamboen settes på punktene, vil de fleste først kjenne en varm følelse i overkroppen, samt raskere hjerteslag. Dette er tegn på at kambo scanner kroppen og identifiserer områder som er ubalanserte. Sekretet presser ut giftstoffer fra cellene og dette gir ubehagelige symptomer som frembringer oppkast – noe vi ønsker i denne prosessen. Behandlingen er intensiv, men relativt kortvarig (ca. 25-45 minutter). Siden kambo har sin egen intelligens og ofte presser frem ting man holder skjult for seg selv, så må medisinen holdes energetisk og derfor anbefales det å utføre seremonier hos en erfaren utøver.

I tillegg til tradisjonelle behandlinger, er det mulig å bruke kambo i protokoller som er mer skånsomme (lagvise behandlinger der man får ett og ett punkt av gangen). Dette kan være til hjelp for de som har skjør helse, blir engstelige av tanken på en tradisjonell seremoni eller sliter med å drikke vann på kort tid. Det er også mulig å jobbe med chakraer i samspill med kambo ved å bruke punkter som aktiverer dette systemet. En nyere protokoll bruker også ørene for å ta i bruk potensialet som finnes i øreakupunktur (auriculoterapi). Sistnevnte kan være effektivt ved emosjonelle/psykologiske tilstander.


I sammenheng med behandlingen blir du også tilbudt sananga. Sananga er en annen tradisjonell medisin fra regnskogen, og er øyedråper som gir visuell skarphet og klarhet. Når dråpen møter øyet vil man kjenne en sterk stikkende følelse i øynene, og dette kan vare i opptil 15-20 minutter. Sananga kan også blandes i kolloidalt sølv og brukes daglig. Styrken vil holde seg lengere dersom dråpene oppbevares i kjøleskap. Sananga jobber også med å løfte negative energier som f.eks. milde depresjoner eller nedstemthet, samt smertelindring. Sananga kan hjelpe deg å åpne opp for kambo, og er ideell til å jorde deg før behandlingen.